Samtliga covid-19 vaccin som används i Sverige omfattas av Läkemedelsförsäkringen

Som Läkemedelsförsäkringen tidigare kommunicerat så har felaktig information gällande försäkringsskydd för covid-19 vaccinerna spridits i sociala medier. Inlägg, på bland annat Facebook, hänvisar till information som publicerades på Läkemedelsförsäkringens hemsida i december 2020 då det ännu inte fanns några godkända vacciner.

Sedan dess har de tre vacciner som används i Sverige (Pfizers, AstraZenecas och Modernas) godkänts inom EU och samtliga omfattas av Läkemedelsförsäkringen. Försäkringsskyddet innebär att alla som vaccineras mot covid-19 i Sverige har möjlighet att begära ersättning hos Läkemedelsförsäkringen om de anser sig ha fått en skada av något av vaccinen. Detta har kommunicerats vid tre tillfällen; artikel ett, två och tre.

En längre intervju med försäkringens vd Robert Ström om frågan går att läsa i tidningen Läkemedelsvärlden.

Nyheter

Genomic Medicine Sweden Barncancer vinner Guldpillret 2022

För trettonde året i rad delar idag Läkemedelsförsäkringen, i samarbete med Dagens Medicin, ut Guldpillret. Tack vare årets vinnare, projektet Genomic Medicine Sweden Barncancer, kan svenska barn som insjuknar i cancer erbjudas analys av alla gener, så kallad...

läs mer